Kategoriler
Uncategorized

SATILIK ALAN ADI

https://www.elektronik-ticaret.com  ALAN ADI SATILIKTIR. BAŞVURUNUZU musdemo@gmail.com ADRESİNE YAPABİLİRSİNİZ. BU ALAN ADININ DAHA FAYDALI BİR ŞEKİLDE KULLANILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSANIZ musdemo@gmail.com  adresine bir e-posta göndermenizi rica ediyorum.

www.elektronik-ticaret.com  ALAN ADINI KULLANARAK HAZIRLADIĞIM E-TİCARET HAKKINDAKİ GENEL BİLGİLERİ BU SİTEMİZDE BULABİLİRSİNİZ. elektronik-ticaret ALAN ADI KULLANILARAK BİR E-TİCARET SİTESİ KURULABİLECEĞİ GİBİ BİR ALIŞ-VERİŞ PLATFORMU DA KURULABİLİR.

EĞER ELEKTRONİK ÜRÜNLER PAZARLAYAN BİR İŞİNİZ VARSA BU ALAN ADINI KULLANARAK KURACAĞINIZ BİR SİTEDE KENDİ ÜRÜNLERİNİZİN PAZARLANMASINI SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

ETİCARET,ELEKTRONİKTİCARET,ELEKTRONİK TİCARET,ELEKTRONİK-TİCARET, ETİCARET, ECOMMERCE, ETİCARET,ETİCARET, ETİCARET, ETİCARET, ETİCARET

 

Kategoriler
Uncategorized

ETİCARET NEDİR ?

ETİCARET NEDİR

Elektronik ticaret

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Elektronik ticaret ya da kısaca e-ticaret, 1995 yılından sonra İnternet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan, ticaretin elektronik ortamda yapılması kavramıdır.

Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinden yapılmasıdır. Elektronik ticaret, ticari işlemlerden biri veya tamamının elektronik ortamda gerçekleştirilmesi yoluyla reklam ve pazar araştırması, sipariş ve ödeme, teslimat olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır.

Elektronik ticaret, tüm dünyada ticaretin serbestleştirilmesi eğilimi ile birlikte, 2000′li yıllardan sonra yaşanan ve bilgi iletişimini kolaylaştıran teknolojik gelişmelerin bir parçası olarak ortaya çıkmıştır. Geleneksel pazarlama yöntemlerine, İnternet olanaklarını da ekleyen kuruluşlar, sadece belirli bir kitleye satış yapabilmenin ötesine geçip, üretkenliği ve yaratıcılığı arttıran küresel e-ticaret bağlantıları kurma şansını elde edebilmeye başlamıştır. Eskiden birçok şirket televizyon, gazete, radyo gibi araçları kullanarak potansiyel müşterilerine ulaşmaya uğraşırken, bugün bunlara İnternet üzerinden reklamcılık da eklenmiştir.

Elektronik ticaretin araçları, birbirleriyle ticaret yapanların ticari işlemlerini kolaylaştıran telefon, faks, bilgisayar, elektronik ödeme ve para transfer sistemleri, elektronik veri değişimi sistemleri (Electronic Data InterchangeEDI), İnternet gibi her türlü teknolojik ürünlerdir. EDI, ticaret yapan iki kuruluş arasında, insan faktörü olmaksızın bilgisayar ağları aracılığı ile belge ve bilgi değişimini sağlayan bir sistem olarak elektronik ticaretin önemli bir aracıdır. Elektronik ticaret açısından en etkin araç olarak kabul edilen yeni İnternet teknolojileri ise ses, görüntü ve yazılı metni aynı anda, daha hızlı ve güvenli bir şekilde ilettiğinden, İnternet üzerinden yapılan bu işlemlerin maliyeti diğer araçlara oranla hayli düşüktür.

Geçmişte bir ölçüye kadar kapalı bilgisayar ağları üzerinden gerçekleştirilen elektronik ticaret uygulamaları, güvenli olmakla birlikte maliyeti yüksek sistemlerdir. Günümüzde, açık bilgisayar ağı olan internet, elektronik ticaret için çok daha uygun bir altyapıdır. İnternet aracılığıyla, artık kapalı yapıdan açık yapıya geçerek küreselleşen ağların getireceği avantajlardan yararlanılmaktadır. Bu da özellikle KOBİ‘lerin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin) dünya ticaretinde daha fazla yer almalarına imkân sağlamaktadır. Elektronik ticaret, özellikle KOBİ‘ler için çok uygun bir ticaret şeklidir. Elektronik ticaret, ürün seçeneklerinin artmasını, ürünlerin kalitesinin yükselmesini ve daha hızlı bir şekilde ödenerek teslim alınmasını sağlamaktadır.Potansiyel tüketicilerin dünyanın her yanında pazara arz edilen ürünler hakkında bilgi sahibi olmalarına ve yeni üreticilerin dünya pazarlarına girmelerine imkân vermektedir. Daha düşük fiyatlı ve kaliteli ürünlerin pazara girmesi üreticiler arasında rekabetin artmasına ve tüm ticari işlemlerin maliyetinin düşmesine neden olmaktadır.

Elektronik ticaret, üretici ve tüketicileri, özellikle KOBİ‘leri geleneksel ticaret engelleri olan pazara uzaklık, bilgi eksikliği ve talebe uygun üretim yapılamayışı gibi dezavantajlardan kurtarabildiği ölçüde yararlı olacaktır. Ancak, elektronik ticaret ülkelerin tüm ticari sorunlarını (örneğin ulusal tedarik zincirindeki halkaları) çözemez. Elektronik ticaret konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip olmayan ülkeler ilk aşamada interneti sadece reklam veya pazar araştırması amacıyla kullanabilirler.

E-ticareti bu kadar gözde kılan unsurlar arasında; e-ticaretin, şirket ile hedef kitlesi arasındaki doğrudan ilişki sağlaması, pazarlamacılara istedikleri bilgileri sunması, hızlı ve düşük maliyetli olması ve tüm bunların elektronik ortamda yapılıyor olması sayılabilir. Diğer olumlu unsurlar arasında ise dağıtımda kolaylık ve ucuzluk, tüketici ile daha rahat etkileşim, anında geri dönüş, dikkat çekicilik, küresel pazarla tanışma, 24 saat hizmet ve anında satış yer alır.

Normal koşullarda ortalama 10 yıl alan markalaşma süreci, elektronik ticaret sayesinde 2 yıla inmiş durumdadır. Bugün “Dünyanın en büyük 500″ şirketi listesinde bundan birkaç yıl önce kurulmuş olan onlarca e-şirket yer alıyor.

Etkisi küresel olan İnternet ekonomisi, hem ticaret hem de siyaseti etkiler. Tüm dünya çapında, iş dünyasının önderleri, kendi şirketlerinin ayakta kalma ve rekabet edebilme yetilerinde internetin oynadığı rolü kabul etmektedir. Şirketlerin, bu yeni ekonomide rekabet edebilmek için internetin gücünden yararlanma gereksinimi ortaya çıkmıştır.

B2C VE B2B

Eticaretin uluslararası kabul görmüş iki türü vardır: işletmeler arası (B2B) ve işletmeden-tüketiciye (B2C) e-ticaret.

B2B genelde firmalar arası iş süreçlerini birbirine bağlayan e-ticaret türü denebilir. Mesela Tedarikçi ile bayiler arasında siparişlerin internet üzerinden yapılması, süreçlerin internet üzerinden yürütülmesi örnek gösterilebilir. B2C ise örneği gün geçtikce artan bir e-ticaret modelidir. En büyük örneği Amazon tüm dünyadaki tüketicilerin hemen her ihtiyaçlarının karşılanabildiği e-ticaret sitesidir. İş sahibi bu sayede ulaşamadığı milyonlarca müşteriye ulaşma imkânı sağlar.

Müşteri temelli elektronik ortamda alış veriş modelleri

  • kredi      kartı ile alışveriş modeli ; bu iş için mal ve hizmet verenlerin      ticari kuruluş olma şartları aranmaktadır.
  • EFT ticari boyutta      işletme olmayan daha çok bireysel alış veriş karşılıklı değiş tokuş      maksatıyla işlemlerde kullanılamaktadır.

EFT uygulamasında hukuki açıdan elektronik ticaret olarak tam dikkate alınmaz çünkü tek taraflı para gönderimi sonrası karşı taraf bana olan borcunu yolladı diyerekten kendini savunabilir. Bu durumun alternatifi olarak EFT yi aracı bir hesaba aktarılması yani havuzda onay bekletme modeli bazı sitelerde kullanılır. Aracı tarafsız bir ticari kuruluş tarafından bu yöntem oldukça sıkça kullanılmaktadır.

Kategoriler
Uncategorized

ELEKTRONİK TİCARET HAKKINDA

 ELEKTRONİK TİCARET HAKKINDA GENEL BİLGİLER

1.1. E-TİCARET HAKKINDA BAZI TANIMLAR

Elektronik ticaretin kapsamının sınırları kesin olmadığından ve sürekli geliştiğinden tanımını yapmak oldukça güç olmuştur. E-Ticaretin tanımı konusunda farklı ülkelerin kuruluşları tarafından farklı tanımlar ortaya konmaktadır;

WTO (DÜNYA TİCARET ORGANİZASYONU) – Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır.

CEFACT (Birleşmiş Milletler Yönetim, Ticaret ve Ulaştırma İşlemlerini Kolaylaştırma Merkezi)- İş, yönetim ve tüketim faaliyetlerinin yürütülmesi için yapılanmış ve yapılanmamış iş bilgilerinin, üreticiler, tüketiciler ve kamu kurumları ile diğer organizasyonlar arasında elektronik araçlar (Elektronik posta ve mesajlar, elektronik bülten panoları, WWW teknolojisi, akıllı kartlar, elektronik fon transferi, elektronik veri değişimi vb.) üzerinden paylaşılmasıdır.

Ancak e-ticaret konusunda en yaygın genel kabul görmüş tanım OECD (İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı) tarafından 1997’de yapılan tanımdır; Sayısallaştırılmış yazılı metin, ses ve görüntünün işlenmesi ve iletilmesine dayanan kişileri ve kurumları ilgilendiren tüm ticari işlemlerdir. OECD, e-ticaret sürecini ise şu şekilde tanımlamıştır;

· Ticaret öncesi firmaların elektronik ortamda bilgilenmesi ve araştırma yürütmesi,
· Firmaların elektronik ortamda buluşması,
· Ödeme sürecinin yerine getirilmesi,
· Taahhüdün yerine getirilmesi, mal veya hizmetin müşteriye teslimi, Satış sonrası bakım, destek, vb. hizmetlerin temin edilmesi.

1.2. ELEKTRONİK TİCARETİN KAPSAMI

Elektronik ticaret, her türlü bilgisayar ağları üzerinden, ürün tasarımı, üretilmesi, tanıtımın yapılması, ticari muameleler hesapların ödenmesi ile ilgili tüm etkinlileri kapsar.

Elektronik ticaret elektronik olarak iş yapmak demektir. Yazılı metin, ses, video biçimindeki verilerin elektronik olarak işlenesi ve iletimini içerir. Elektronik ticaret çok dağınık etkinlikleri içerir. Bunlar arasında mal ve servislerin elektronik olarak alışverişi, sayısal içeriğin anında kaynaktan sunma, kamu alımları, doğrudan tüketiciye pazarlama ve satış sonrası servisler gibi etkinlikler sayılabilir. Elektronik ticaret, her türden mal ve hizmeti kapsar. Elektronik ticaret alışılagelmiş etkinlikler (sağlık, eğitim) ve yeni etkinlikler (sanal alışveriş merkezleri) olmak üzere bir dizi değişik aktiviteyi kapsar.

1.3. ELEKTRONİK TİCARETİN ARAÇLARI

Elektronik ticaretin araçlarını sayarken, günümüzden en çok kullanılanlarına değinmek yeterli olmaktadır. Bu araçlar bilindiği gibi;

· Telefon,
· Fax,
· Televizyon,
· Elektronik ödeme ve para transfer sistemleri,
· Elektronik veri değişimi (Electronic Data Interchange-EDI),
· İnternet,
· İntranet,
· WAP

şeklindedir. Ancak Elektronik ticaret yapılabilecek ortamlar kesinlikle bunlarla sınırlı değildir. Günümüzde birçok büyük BT (Bilgi Teknolojileri) firması yeni Elektronik ticaret araçları ve ortamları üzerinde AR-GE çalışmalarını sürdürmektedirler.

1.4. ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ

Elektronik ticaret içinde bulunan taraflar itibariyle 4 ana gruba ayrılabilir.

1. Şirketler Arası (B2B- Business To Business) Elektronik Ticaret: En yaygın kullanılan elektronik ticaret şeklidir. Şirket içi veya şirketler arası yapılan bu tür ticaret 1960’ların başından beri kullanılmaktadır. Elektronik Veri Değişimi (Electronik Data Interchange) olarak da adlandırılır. Firmaların elektronik ortamda tedarikçiye sipariş vermesi, faturalarını temin etmesi ve bedellerini ödemesi bu bölümde değerlendirilmektedir. 1999 yılı verilerine göre; şirketler arası elektronik ticaret işlemleri, E-Ticaret cirosunun %90’nını oluşturmaktadır. İnternet araştırma şirketi Jupiter Research’e göre; ABD’de işletmeden işletmeye (B2B) elektronik ticaret hacminin 2005’e kadar 6.3 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.

2. Şirket-Tüketici Arası Elektronik Ticaret: Son yıllardaki web ve wap teknolojilerindeki gelişmelerle ortaya çıkmış yeni bir tür alışveriş ortamıdır. Elektronik ticaretin en çok bilinen türüdür. Sanal Mağaza uygulamaları ile İnternette firmalar elektronik ortamda; bilgisayardan otomobile, kitaptan pizzaya birçok ürünün doğrudan tüketiciye satışını yapmaya başlamıştır. Yaygın GSM kullanımı ile birlikte wap teknolojisi de tıpkı web teknolojisi gibi gelişmekte ve yer, zaman gibi kısıtlar olmaksızın elektronik ticaret yapılan uygun bir ortam haline gelmiştir.

3. Şirket-Kamu İdaresi Arası Elektronik Ticaret: Kamu ile şirketler arasındaki lokal ağlar üzerinde yapılan ticaret, haberleşme ve diğer tüm etkinlikleri bu alanda tanımlayabiliriz. Kamu ihalelerinin İnternette yayınlanması ve firmaların elektronik ortamda teklif vermeleri ilk örnekleri oluşturmaktadır. E-Ticaretin yaygınlaşmasını desteklemek amacı ile kamunun vergi ödemeleri, gümrük işlemleri de sanal dünyaya taşınmaktadır.

4. Tüketici-Kamu İdaresi Arası Elektronik Ticaret: Tüketici ile kamu idaresi arasında her türlü vergi, sağlık ve hukuksal etkinliği bu alanda niteleyebiliriz. Henüz yaygın örnekleri olmayan bu kategoride ehliyet, pasaport başvuruları, sosyal güvenlik primleri ile vergi ödemeleri, vb. uygulamalar ile Elektronik Devlete geçişin sağlanması planlanmaktadır. İngiltere hükümeti, 2005 yılında tüm kamu hizmetlerinin elektronik ortamda yapılabileceği ve Elektronik Devlet’e geçişin tamamlanacağını duyurmuştur. 2002 yılına kadar ise tüm okul ve kütüphanelerin İnternet bağlantılarının sağlanması planlanmaktadır.

Şekil 1: Elektronik ticaret taraflarının ilişkileri

1.5. ELEKTRONİK TİCARETİN DOLAYLI TARAFLARI

Elektronik ticaret taraflarının işlemlerinin işleyişi, güvenliği ve kontrolü alanında bu ticaret şeklinde de klasik ticarette olduğu gibi dolaylı taraflar katılmaktadır. Bu taraflar duruma ve işin şekline göre çeşitlenebileceği gibi, başlıca şöyle sıralanabilir;

i. Alıcı
ii. Satıcı
iii. Üretici
iv. Bankalar
v. Komisyoncular
vi. Sigorta Şirketleri
vii. Nakliye Şirketleri
viii. Özel sektör bilgi teknolojileri

Kategoriler
Uncategorized

ELEKTRONİK-TİCARET.COM ALAN ADI SATILIKTIR./THIS DOMAIN NAME IS FOR SALE – CONTACT : musdemo@gmail.com

E-TİCARET İŞİNİZE GERÇEK ANLAMDA DEĞER KAZANDIRACAK OLAN ,

https://www.elektronik-ticaret.com sitesi S A T I L I K T I R .

E- ticaret, “Doğrudan fiziksel bağlantı kurmaya ya da fiziksel değiş-tokuş işlemine gerek kalmadan, tarafların elektronik olarak iletişim kurdukları her türlü ticari iş etkinliği” olarak tanımlanabilir. Elektronik ticareti sadece internet üzerinden yapılan bir aktivite olarak görmek yanlıştır. Birtakım yeni metotlarla yapılan ticarette bu kapsama girmektedir. Elektronik ticaret son yıllarda yaptığı büyük aşama ile 21.yüzyılın ekonomisini şekillendirecek temel bir etken olarak anılmaktadır.

E-Commerce may be defined as “all kinds of commercial acts where both sides communicate electronically, without the need of directly physical connection or physical exchange”. It is a mistake to consider e-commerce as an activity accomplished over the Internet. Commerce activities done via new methods are also included in e-commerce. E-Commerce is considered as a fundemental factor to shape the economy of the 21th century due to the big improvement it has acquired.

THIS DOMAIN NAME IS FOR SALE

Please contact to : musdemo@gmail.com with your communication address.

Kategoriler
Uncategorized

ETİCART SİTESİNİN FAYDALARI

E-TİCARET SİTESİ NEDİR ?

E-ticaret sitesi, ürünlerinizi ziyaretçilerinize tanıtmanızı, perakende olarak satmanızı sağlayan dinamik web tasarım ürünüdür. E-ticaret sitesi sayesinde müşterilere çok kısa bir süre içerisinde hızlı ve kolay bir alışveriş imkanı sunabilirsiniz. Tedarik ettiğiniz ürünleri çeşitli kargo firmaları vasıtası ile tüketicilere gönderebilirsiniz. E-ticaret sitesi sahibi olarak satışa çıkartmak istediğiniz ürünlerin fotoğraflarını, teknik özelliklerini ve kargo olanaklarını açıklamalarıyla birlikte sitenize ekleyebilirsiniz.

Günümüzde insanlar faturalarını ödemekten tutun da ders notlarına bakmaya kadar interneti kullanır oldular hal böyle iken e-ticaret sitelerinin ortaya çıkmaları hiç de şaşırtıcı olmadı. Müşteriler böylece kısıtlı olan vakitlerini kalabalık alışveriş merkezlerinde harcamak yerine evlerinden veya ofislerinden çok kısa sürede alışveriş imkanı sunan e-ticaret sitelerine başvurmaktadırlar. E-ticaret siteleri sayesinde kullanıcılar bulundukları bölgede veya ülkede olmayan ürünlere de sahip olabilirler.

E-TİCARET SİTESİ İÇİN GEREKENLER NELERDİR ?

E-ticarete başlamak için öncelikli olarak internet bağlantısı olan bir bilgisayara ihtiyacınız vardır. Sıra geldi satış yapacağınız alanı ve pazarlayacağınız ürünleri belirlemeye. Satış yapacağınız alan ve hedef pazarınız aynı olmalıdır. Satış yapacağınız alan Türkiye fakat hedef pazarınız yurt dışıysa kargolarınızın ağırlıkları, hacimleri gibi konular büyük önem taşır. Bu nedenle hedef pazarınızın satış yapacağınız ülke olması sizin yararınıza olacaktır.

Piyasada e-ticaret sitenizi paketleri halinde hazırlayan bir çok şirket vardır bunlardan birine başvurabileceğiniz gibi yeterli bilgiye sahipseniz kendi sitenizi kendiniz de yapabilirsiniz. Tasarım paketlerinden birini satın almaya karar verdiğinizde tasarım ve özellik olarak piyasadaki rakiplerinizden daha farklı olmanız gerekmektedir, bu sayede müşteriler sizi daha kolay fark edebilir. Müşterilerinize bir çok ödeme imkanı sunmalısınız; havale, kredi kartı veya kapıda ödeme gibi. E-ticaret sitenizde müşterilerinize kredi kartı kolaylığını tanımak istiyorsanız çeşitli bankalardan sanal pos almanız da gerekmektedir ki ülkemizde bir çok banka sanal pos imkanını size vermekten zevk duyacaktır.

Müşterilerinizin e-ticaret sitenizden aldıkları ürünleri onlara göndermek için özel kuryeler veya kargo firmalarıyla çalışmalısınız. Çalışacağınız kargo firmalarının ulaşım ağı ve güvenliğinden emin olmalısınız. Müşterinize kargosunun yola çıktığını nerede olduğunu bildiren bir e-mail göndermelisiniz, kargolarının gecikmesi durumunda müşterinize tahmini gecikme süresini bildirmelisiniz. Müşterilerinizin garanti şartlarını ve iade koşullarını öğrenmesi için bu bilgileri sitenize eklemelisiniz.

E-TİCARET SİTESİYLE YAPILAN TİCARETİN NORMAL TİCARETLE FARKLARI NELERDİR ?

E-ticaret sitesiyle yapılan ticaretin normal ticarete göre en büyük farkı hızıdır, e-ticaret normal ticarete göre çok daha hızlıdır; kullanıcılar aradıkları ürünlere dakikalar içerisinde ulaşır daha önce ürünleri satın alan kişilerin yorumlarından yola çıkarak ürün hakkında fikre sahip olurlar. E-ticaret siteleriyle çevrimiçi olarak yapılan ticaret normal ticarete göre çok daha hızlıdır. Tedarikçinin bir ofis veya mekana ihtiyaç duymadan bilgisayar ve internet olan her yerden çevrim içi alışveriş merkezi oluşturmasına olanak sağlar. İnternet gibi global bir ortamda ekonomik dalgalanma olmayacağından enflasyon nedeniyle bir zarar oluşmaz.

E-TİCARET SİTESİNİN FAYDALARI NELERDİR ?

Müşterilerin talep ettikleri mal ve hizmetin kendilerine normal ticarete ulaşması çok daha hızlıdır. İnternet üzerinden verilen ve işlenen siparişler geleneksel siparişe oranla daha hızlı işlenir. E-ticaret siteleri sayesinde bulunduğunuz yerde olmayan ürünleri uluslar arası olarak tedarik edebilirsiniz. E-ticaret siteleri 7 gün 24 saat alışveriş olanağı tanıdığından kullanıcılar kendileri için en uygun zamanda alışveriş yaparlar böylece zaman tasarrufu etmiş olurlar.

E-TİCARET SİTESİNİN SATICI TARAFINDAN AVANTAJLARI NELERDİR  ?

Satıcıların ürünlerini pazarlayabileceği yeni bir ortam hazırlar, ürünleri hakkında detaylı bilgileri sanal ortamdan daha kolay verir. E-ticaret sitesi sahipleri hiç stok bulundurmadan kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda satış yapabilir, herhangi bir kullanıcının talep ettiğin ürünü sipariş size geldikten sonra alıp müşterinize gönderebilirsiniz. E-ticaret sitesi sayesinde ofis, ofis elemanı, elektrik, telefon gibi giderler olmadığından genel yönetim maliyetleriniz düşecektir. Sanal iş dünyasındaki mağaza kirası, personel gideri olmadığından bu durum fiyatlara da yansımaktadır, rakiplerinize göre daha uygun fiyatta satışa koyacağınız ürünler sayesinde daha fazla müşteriye sahip olabilirsiniz. Her an yeni müşteri bulma imkanı çok yüksektir.

E-ticaret sitelerinin en büyük avantajlarından biri de çok rahat reklam yapabilmeleridir. İnternet reklamlarıyla düşük maliyetle daha geniş kitlelere reklam yapabilirsiniz, çeşitli sitelere vereceğiniz reklamlar tıklama karşılığı ücretlendirilebileceği gibi aylık olarak da ücretlendirilebilir. Müşterilerinize reklamlarınızı iletmenin başka bir yolu da çevrimiçi olarak hazırlayabileceğiniz broşürlerdir. Daha sonra broşürlerinizi müşterilerinize e-mail yoluyla da gönderebilirsiniz.

E-TİCARET SİTESİNİN KULLANICI TARAFINDAN AVANTAJLARI NELERDİR ?

E-ticaret sitelerinde işlemler normal ticarete göre daha hızlı olur bu nedenle günümüzde e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmak daha çok tercih edilir oldu. Müşteriler e-ticaret siteleri sayesinde kısıtlı olan vakitlerini kalabalık alışveriş merkezlerinde aradıklarını bulmakla harcamıyor, sadece ihtiyaçları olan ürünleri aldıkları için daha karlı çıkıyorlar. Ayrıca e-ticaret siteleri sayesinde müşteriler çok kısa zamanda çok daha fazla marka ve ürün inceleyebilmektedirler. Müşteriler daha önce ürünleri almış kullanıcıların bıraktığı yorumlar müşterilerinizin o ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi  olabilir.

E-ticaret siteleri müşteri açısından internet ortamında birden fazla alışveriş yapabileceği ortam olduğundan rekabet nedeniyle düşük fiyata ürün alım imkanını sunar. Bulunduğu ortamdan dışarı çıkmadan çok kısa sürede çok fazla ürün görerek alışveriş yapma olanağı tanır.